20.1 Kaartenset Eerlijk zeggen foto.jpg

Over Plant-je Rouw

Voor de zonnige momenten in het leven zien we steeds meer mooie kaarten verschijnen: voor een geboorte, trouwerij of verjaardag. Waarom blijven die condoleancekaarten altijd zo conservatief en ouderwets?

 

Juist bij de moeilijke momenten in het leven -zoals de dood- verdient iemand een extra bijzonder kaartje toch? Daarom ontwerpt Plant-je Rouw condoleancekaarten van deze tijd. Woorden die echt raken, gedichten waarmee je echt lief kan zijn en beelden waar je echt steun mee kan bieden.

 

Je kunt onze kaarten in de grond stoppen!

Wat onze kaarten extra bijzonder maakt, is dat ze op groeipapier worden afgedrukt. Elke kaart bevat zaden die ontkiemen als ze geplant worden.

 

Een kaartje geeft veel steun, maar belandt vaak in een lade of prullenbak. Zonde, vinden wij. Daarom worden onze kaarten uiteindelijk bloemen! Ook het zorgen voor een bijzonder plantje kan veel troost bieden aan iemand die een dierbare is verloren. De groei en ontwikkeling van het plantje kan dan samen groeien met het rouwproces.

 

Met Plant-je Rouw wordt de cirkel van het leven rond, en bied je steun aan iemand die een dierbare verloren is, middels een kaart én een bloemetje.

06.1 Kaartenset Rake Gedichten foto.jpg
Foto Marlou_verkleind.jpg

Marlou

De kaarten en bloemen stroomden binnen na het plotselinge overlijden van mijn moeder. In shock, maar dankbaar, ontvingen we onwijs veel steun en liefde. Echter stond ik ervan versteld hoe conservatief en nietszeggend de meeste woorden en beelden zijn als het gaat om verlies.

 

Na een tijdje verwelkte de bloemen en belandde alle kaarten in een lade, het leven ging ‘weer door’. Op mijn eerste moederloze-moederdag gaf een vriendin mama’s favoriete plant cadeau. Mijn hart maakt een sprongetje bij ieder bloempje dat bloeit.

 

Het idee voor Plant-je Rouw was geboren. Duurzame, eerlijke kaarten die niet weggegooid hoeven te worden als het leven na een ingrijpend verlies weer door gaat.

Mama is mijn inspiratie. We hadden een heel speciale band. Ik mis haar iedere dag en ben haar ontzettend dankbaar voor alles wat ze me gegeven heeft. 

Gezicht achter Plant-je Rouw